Vakantie Fethiye Turkije

Fethiye vakantie in het echte Turkije
Fethiye is een mooi stadje,bad en vakantie plaatsje in Turkije op de hellingen van de berg Mendos,wat deel uitmaakt van de Tourus (Taurus) berg keten.Fethiye ligt rond de baai met dezelfde naam.De hoge bergketens rond Fethiye zijn gevormd door het stijgen en dalen van de aardkorst tijdens de “Tertiair geologische tijd”,de honderden baaien die liggen aan de berghelling lijken elkaar te omhelzen langs de kust van vakantieplaats Fethiye.Deze bergketen met een maximale hoogte van meer dan 4000 meter vormen in het zuidwesten het einde van de Toros (Taurus) keten en ligt parallel aan de Turkse kust.

Fethiye vakantie en badplaats
Fethiye is een levendige haven,bad en vakantieplaats waar het Turkse dagelijkse leven en toerisme naast elkaar bestaan.Langs de waterkant kun je de mooie traditionele houten Turkse gulets “zeilschepen”, motor en vissersboten en hun schippers aanschouwen tijdens uw vakantie in Fethiye.Op het vlakbij gelegen Calis strand kun je alle soorten watersport beoefenen.In het oude havengebied van Fethiye verkopen ze van alles,onder andere aromatische kruiden, ‘designer’ kleding, nomadische Turkse tapijten en met de hand gemaakte “gouden en zilveren” sieraden.Het beroemde rostgraf,tombe van koning Amyntas wordt bezocht door vele vakantiegangers elk jaar. Vakantie informatie Fethiye
Fethiye weersverwachting
Klimaat en gemiddelde Temperaturen
Fethiye Hotels
Fethiye Appartementen,Vakantiehuizen

Badplaatsen Turkije
Antalya DaylanBodrumBitezKusadasi

Vakantie informatie Fethiye en omgeving
Ligging :
Zee niveau.
Vliegtijd :Amsterdam,Dalaman airport,De vluchtduur is +/- 3,5 uur.
Plaats luchthaven: Dalaman
Afstand vliegveld : Luchthaven Dalaman, 1 uur met de transferbus tot Fethiye
Geldigheid paspoort: Voor Turkije dient u in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat na thuiskomst nog minimaal 3 maanden geldig is.
Visum Turkije: Bij aankomst in Turkije dient u, voordat u door de paspoortcontrole gaat, een visum te kopen bij de visumbalie. De kosten hiervan zijn op dit moment 10 Euro per persoon en dienen gepast in Euro’s betaald te worden.Let op: Voor reizen naar Turkije worden er geen nood reisdocumenten meer geaccepteerd, zorg er dus voor dat alles in orde is.
Tijdsverschil: In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.
Taal: Turks, maar in de meeste badplaatsen kunt u zich prima met Duits en Engels redden,maar een aantal turkse woorden wordt erg gewaardeerd.
Valuta: Men betaalt in Turkije met de Turkse lira.Omdat de Turkse lira onderhevig is aan sterk wisselende koersen, is het goedkoper om in Turkije zelf geld te wisselen of te pinnen.Vaak worden ook euro’s geaccepteerd.
Badplaatsen in de omgeving : Bodrum, Gumbet, Bagla, Akyarlar, Turgutreis, Yalikavak, Gumusluk, Gundogan, Turkbuku, Torba, Yaliciftlik.
Vervoers mogelijkheden : Taxi,Mini-Bus,Vliegveld Service Bus,Huurauto.

Markt en Paspatur Fethiye
Markt

Gelegen in het centrum van de stad,de markt is een fascinerend gebeuren in Turkije,waar allerlei soorten verse groenten, kruiden, fruit, vis, vlees en zuivelproducten, evenals lokale ambachten en producten voor verkoop worden aangeboden.De markt is zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie.

Paspatur plein
Dit kleine plein is vernoemd naar de koude water bron Paspatur die hier zijn koude water in een poel stroomt.De geschiedenis dateert van vele jaren.Tijdens die periode waarin koelkasten nog niet bestonden,waterflessen en meloenen werden ondergedompeld in de poel voor koeling.Terwijl in de tussentijd de bevolking geanimeerd,vriendelijke gesprekken voeren in de koffie,theehuizen en restaurants gelegen om het plein heen. Momenteel is het Paspatur plein flink gegroeid en uitgebreid ten behoeve van de vele toeristen en vakantiegangers die dit plein in Fethiye bezoeken.Het plein bevat nu veel restaurants overschaduwd door wijnstokken en klimop,bars en discotheken,alsmede winkels en standhouders met toeristische producten en souvenirs,zoals lederen kleding, tassen en accessoires, gouden en zilveren sieraden en juwelen en tapijten.De gebouwen zijn uitstekende voorbeelden van typische Griekse architectuur,maar u vind hier in Fethiye ook een Oude Moskee en een Historisch Turks badcomplex.

Zomer vakantie in Fethiye
Droge en lange hete zomers en korte warme, regenachtige winters zijn klimatologische kenmerken van Fethiye.De temperatuur ligt rond de 30,40 graden in de zomer,en meestal boven de 10 graden in de winter.Gezien het feit dat de zee temperaturen in geen enkel vakantieseizoen onder 16 graden komt,is zwemmen in de turkoois gekleurde zeeën,negen maanden van het jaar mogelijk,we kunnen eigenlijk concluderen aan de hand van de temperaturen dat er slechts twee seizoenen in Fethiye bestaan namelijk lente en zomer!Vanwege het heersende klimaat en de klimatologische omstandigheden in deze regio,zijn er veel dennenbossen, bestaande uit zilver spar en meerdere soorten dennen te vinden in de omgeving van Fethiye.

Reizen naar vakantie badplaats Fethiye
U kunt comfortabele reizen tijdens uw vakantie naar Fethiye,door de drie snelwegen die via de pijnbossen lopen met verbindingen naar Muğla, Antalya en Burdur.Bussen reizen in alle drie de richtingen en zorgen voor busverbindingen tussen Fethiye en andere steden.Het dichtstbijzijnde vliegveld voor is de luchthaven Dalaman op ongeveer 50 km naar Fethiye.Vanuit Dalaman zijn het hele jaar door vliegverbindingen met Istanbul – Izmir – Ankara en Antalya met aangesloten vluchten van Turkish Airlines. Daarnaast zijn er rechtstreekse vakantie vluchten tijdens het vakantie en toeristische seizoen naar alle grote steden in Europa, Azië en Amerika.Fethiye is de vierde grootste zeehaven van Turkije na Iskenderun, Mersin, en Antalya en biedt alle gemak van maritieme reizen.De van nature beschutte haven is een veilige en veel gekozen aanlegplaats voor vele zeejachten.


Rivier en kloof gelegen richting Taurus gebergte tussen Fethiye en Kas
Foto bron.Pixelio.de