Vakantie Dalyan Turkije

Dalyan Vakantie
Dalyan in Turkije aan de Zuid-Egeïsche kust ,het circa 5000 inwoners tellende dorp ligt op ongeveer 20 kilometer van vliegveld Dalaman.Dit van oorsprong kleine vissersdorp biedt de toeristen en vakantie– gangers vele schoonheden en is een van de best bewaard gebleven authentieke dorpen van Turkije. Dalyan vakantie betekent vis met onder meer de zeebaars en de blauwe krab, die in veel zuidelijke landen als ware delicatesse wordt beschouwd.Het sfeervolle centrum van het vakantie en vissersdorp grenst voor een groot deel aan de Dalyan-rivier in Turkije.Naast de diversiteit aan winkels, eetgelegen – heden en barretjes staat Dalyan in Turkije bekend om haar verse,eigen gekweekte vis.Visrestaurants zijn er in Dalyan dan ook in overvloed om uw tong te strelen tijdens uw vakantie.Een deel van het meer vormt een natuurlijke visfuik.Door middel van kleine sluizen en kanalen worden de vissen naar een kwekerij geleid. Naast deze Dalyan ‘Delta’ ligt Dalaman Mudbath: modderbad, thermale spring en spa. Deze plek is erg populair als excursie bestemming bij toeristen om vakantie te vieren,er zijn villa,s om te huren.Niet alleen is het een erg grappige ervaring, het schijnt goed te zijn voor de huid en tegen reuma.

Vakantie informatie Dalyan
Dalyan weersverwachting
Klimaat en gemiddelde jaar Temperaturen
Dalyan Hotels
Dalyan Appartementen,Vakantiehuizen

Badplaatsen Turkije
BodrumAntalyaBitezFethiyeKusadasi

Vakantie informatie Bodrum en omgeving
Ligging :
Zee niveau.
Vliegtijd :
Amsterdam,Bodrum airport,De vluchtduur is +/- 3,5 uur.
Plaats luchthaven: Bodrum
Afstand vliegveld : Luchthaven Bodrum (BJV), 1 uur met de transferbus tot centrum Dalyan
Geldigheid paspoort:
Voor Turkije dient u in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat na thuiskomst nog minimaal 3 maanden geldig is.
Visum Turkije: Bij aankomst in Turkije dient u, voordat u door de paspoortcontrole gaat, een visum te kopen bij de visumbalie. De kosten hiervan zijn op dit moment 10 Euro per persoon en dienen gepast in Euro’s betaald te worden.Let op: Voor reizen naar Turkije worden er geen nood reisdocumenten meer geaccepteerd, zorg er dus voor dat alles in orde is.
Tijdsverschil: In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.
Taal: Turks, maar in de meeste badplaatsen kunt u zich prima met Duits en Engels redden,maar een aantal turkse woorden wordt erg gewaardeerd.
Valuta: Men betaalt in Turkije met de Turkse lira. Omdat de Turkse lira onderhevig is aan sterk wisselende koersen, is het goedkoper om in Turkije zelf geld te wisselen of te pinnen. Vaak worden ook euro’s geaccepteerd.
Badplaatsen in de omgeving : Bodrum, Gumbet, Bagla, Akyarlar, Turgutreis, Yalikavak, Gumusluk, Gundogan, Turkbuku, Torba, Yaliciftlik.
Vervoers mogelijkheden : Taxi,Mini-Bus,Vliegveld Service Bus,Huurauto.

Excursies vanuit Dalyan en omgeving
* Bodrum Kasteel en het beroemde Museum van zee Archeologie.
* Mausoleum en Amfitheater bezoek aan de oudheid
* Milas het Turkse tapijten dorp.
* Selcuk: Efeze, Huis van de Maagd Maria.
* Bodrum: Dagelijks Zeiltochten en Cruises.
* Dalyan: Kaunos, Thermaal modderbaden
* Windsurfen,Kitesurfen,Zeilen,Bootverhuur
* Scuba Diving,Duiken in de Egeische Zee.

Natuur en cultuur in Dalyan en omgeving
Het vissersdorp en de directe omgeving bestaan voornamelijk uit woonhuizen, boerderijen en kleinschalige laagbouw “vakantie” accommodaties.Uniek is de combinatie van rust en natuur met het sfeervolle en het culturele. De natuur en cultuur leven hier in harmonie samen.De geschiedenis ligt voor je.Aan de overzijde van de Dalyan-rivier zijn de indrukwekkende, in de steile rotswanden uitgehouwen, Lycische koningsgraven (tempels), welke ´s avonds fraai verlicht zijn.De oude stad Kaunos ligt hier ook, met het bijna geheel intacte amfitheater, dat nog deels omringd is door stadsmuren van ongeveer 7 meter hoog. Deze plekken dragen een groot mysterie van het verleden met zich mee, omringd door de vele meren, met ongeveer 8 kilometer aan natuurlijke doorgangen (kanalen). De koningsgraven laten een impressie zien van de welvaart in de tijd van circa 400 jaar voor Christus en is een symbool van rijkdom en macht.Dalyan is een populaire vakantie bestemming bij toeristische rustzoekers en stellen.Wandelaars en natuurliefhebbers onder de vakantiegangers kunnen hier tijdens hun vakantie hun hart ophalen.Vanaf de pier voert een wandelpad ‘Sevgi Yolu’, wat liefdespad betekent, tot aan het Köycegiz meer.De geur van de olijf en pijnbomen komt je tegemoet.Met het geluid van de rivier en de verschillende vogels op de achtergrond waan je je in een andere tijd…alsof de tijd even heeft stil gestaan.

Caretta-Caretta schildpadden Dalyan in Turkije
Op 12 kilometer van Dalyan ligt het fraaie Iztuzu-strand, Turtle-beach. Hier keren de Caretta-Caretta schildpadden jaarlijks terug om hun eieren te leggen.Iztuzu-strand maakt mede hierdoor onderdeel uit van een beschermd natuurgebied. Tussen zonsondergang en opkomst is het verboden om het strand te betreden en niet toegestaan watersporten te beoefenen.Uniek is dat hier de Egeïsche zee de Mediter- raanse zee ontmoet.Vroeger was dit de levendige haven van het oude Kaunos, waar handelswaar zoals zout en vis werden verkocht en slavernij werd gedreven.Vanaf de heuvels heeft men een adembenemend uitzicht op de kraakheldere zee,zwemmen met dolfijnen, het parelwitte zandstrand,om heerlijk te zonnen tijdens uw vakantie,het achterland met de kanalen met hoge rietkragen en de dichtbegroeide bergen. Doordat het strand aan een baai in een dal ligt waait er vrijwel altijd een stevige wind waardoor het heerlijk vertoeven is tijdens uw vakantie in het hete hoogseizoen.

De keuken van Dalyan Turkije
Langs de weg van Dalyan naar het Iztuzu strand zijn enkele typisch Turkse eetgelegenheden.Hier kan voor weinig geld heerlijke Gözleme, Turkse gevulde pannenkoeken, worden gegeten.Bij dit gerecht is het gebruikelijk om Ayran, een soort licht gezouten drinkyoghurt, te drinken.Het overgrote deel van deze eetgelegenheden wordt gerund door Turkse families die enkel Turks spreken.Meestal eet men in een houten hutje met op de grond kleden en kussens.Het is dan ook gebruikelijk je schoenen uit te doen voordat je naar binnengaat.Vanaf hier kan men, onder het genot van een overheerlijke Turkse maaltijd, genieten van het fraaie uitzicht op Iztuzu strand met haar prachtige zonsondergang.